Oświadczenie ws. 13 grudnia

13 grudnia 2016 r. mija 35. rocznica wprowadzenia w Polsce stanu wojennego. Zarząd Regionu Świętokrzyskiego oddaje cześć ofiarom stanu wojennego oraz późniejszych represji antydemokratycznego reżimu, oraz wyraża wdzięczność wszystkim tym, którzy w tamtych czasach walczyli o wyzwolenie narodu z komunistycznej niewoli.

13 grudnia 1981 roku ówczesne władze pogrzebały nadzieje milionów Polaków na wolność, równość i demokrację, ale Polacy nie dali sobie odebrać tych wartości na zawsze i w 1989 roku upomnieli się o nie. Od odzyskania suwerenności minęło 27 lat i teraz znowu rządząca partia chce nam odebrać demokrację i wolność, ale robi to inaczej. Nie jednego dnia. Nie za pomocą czołgów, transporterów opancerzonych SKOT, internowania, więzienia i pałowania. Teraz odbiera nam naszą wolność po kawałeczku, każdego dnia po trochu. Gotuje nas na wolnym ogniu niczym żabę. Robi to tak, żebyśmy się nie zorientowali, że kiedy już będziemy pływać we wrzątku, będzie za późno. Ale my się nie damy! Grzeczni już byliśmy! Stop dewastacji Polski!

Zarząd Regionu Świętokrzyskiego KOD

Jeden komentarz do “Oświadczenie ws. 13 grudnia

• dalej dowiadywac się jakie haki szykuje władza PiS i ich spółek niszczenia kraju polski RP, kontynuować dysputę oraz uważać to podstępne stwory ,pełne chciwości z hucia do zniszczenia społeczności

Możliwość komentowania została wyłączona.

Nadchodzące wydarzenia